Steencirkel Geometrie (3)
by Robert; Boerman - 23-02-2015

Duizenden, zo niet miljoenen steencirkels liggen rondom Waterval Boven, Mpumalanga in Zuid Afrika verspreid en eigenlijk weet niemand de werkelijke betekenis van de vele stenen cirkels. Nadat ik vele steencirkels bestudeerd had, kwam ik tot de ontdekking dat deze steencirkels naar mijn mening absoluut geen 'cattle kraals' zijn zoals de wetenschap ons wil doen laten geloven, want waarom zou je een op Heilige Geometrie gebaseerde veeschuur bouwen? Want dit is wat de Zuid Afrikaanse steencirkels onder andere herbergen: Heilige Geometrie.

Hieronder een voorbeeld van een steencirkel met de daarin gevonden geometrische patronen. Zoals gewoonlijk begin ik met een luchtfoto van een steencirkel. Ik gebruik alleen foto's die recht van boven genomen zijn. Op deze foto heb ik op basis van het onderzoek van Johan Heine de kompasrichtingen aangegeven.


Kompasrichtingen

De volgende stap is om cirkels te tekenen die de muren van de steencirkel exact omvatten. De getekende cirkels hebben de dikte van de muren en worden zo nauwkeurig mogelijk geplaatst. Vormen met dezelfde kleur hebben dezelfde afmeting (tenzij anders aangegeven).


De belangrijkste cirkels zijn getekend...

Nadat ik de bovenste grote rode cirkel getekend had, zag ik dat er twee 'uitstulpingen' in de buitenmuur van deze steencirkel zaten. Ik besloot om een cirkel te tekenen om te zien welke afmeting over die uitstulpingen paste. De nieuwe, groene cirkels passen exact over de uitstulpingen en zijn uitgelijnd op het Noord-Westen en het Oosten.

De volgende stap was om de groene cirkel te kopieeren en in het centrum van de rode cirkel te plakken. Daarna was het mogelijk om een 12-voudige geometrie in de bovenste rode cirkel te plakken waarbij de groene cirkel in het centrum wordt omsloten.

Daarna heb ik nog een groene cirkel gekopieerd en die in het centrum van de onderste rode cirkel geplakt. Tevens heb ik een kopie van de kleine blauwe cirkel gemaakt en die ook in het centrum van de rode cirkel geplakt. Het resultaat was dat er vijfhoek tussen de lichtblauwe en groen cirkel past en een driehoek tussen de groene en kleine blauwe cirkel...


Een pentagon en driehoek passen exact tussen de kleine cirkels...

De volgende stap was om te zien hoeveel kleine cirkels er in de grote rode cirkel paste. Dit is het resultaat:

  • - Er passen exact drie lichtblauwe cirkels in de grote rode cirkel...
  • - Er passen exact vier groene cirkels in de grote rode cirkel...
  • - Er passen exact zeven blauwe cirkels in de grote rode cirkel...


De kleinere cirkels passen exact in de grote rode cirkel...

Spelend met geometrische figuren, zag ik opeens dat het zwarte pentagram exact in de rode cirkel past en daarmee de groene cirkel omsluit. Tevens past het oranje pentagon exact tussen de rode en paarse cirkel...


Penragram added

Een kopie van het zwarte pentagram is in de paarse cirkel geplaatst waarmee goed te zien is dat de groene cirkel exact in het pentagram past...

De volgende stap was om een rode cirkel rondom de paarse cirkel te plakken. Daarna heb ik een blauw vierkant toegevoegd om te zien wat het resultaat zou zijn...

Het resultaat is het blauwe vierkant en de paarse cirkel een 'Squaring the Circle' vormen...


Squaring the Stone Circle...

De volgende foto bevat alle geometrie die ik in deze 'eenvoudige' steencirkel heb gevonden.


Alle geometrie gezamelijk

Na bestudering van de verborgen geometrie in de Zuid Afrikaanse steencirkels vermoed ik dat deze mysterieuze cirkels niet als 'cattle kraal' gebouwd zijn door de Koni of andere stammen. De piek van de Koni beschaving was van 1500 tot en met 1820 en ik vermoed dat de Koni de reeds bestaande steencirkels als woonplaats in gebruik genomen hebben. Ondanks dat de wetenschap ons wil laten geloven dat we hier toch te doen hebben met bergplaatsen voor vee, vraag ik me af waarom men blijkbaar zoveel moeite nam om heilige geometrie in hun veeschuren te verwerken? Niet voor de lol lijkt mij want het bouwen van een steencirkel waarvan de stenen tot honderd kilo of meer kunnen wegen, dat doe je niet effe op een zaterdagmiddag.

Wordt vervolgd: